ZIMNE DANIA I PRZEKĄSKI:
- PATERA JAJ FASZEROWANYCH (6 zł/szt)
- z pieczarkami duszonymi na maśle
- z musem chrzanowym i szynką ze szczypiorkiem
- z pastą jajeczną i rzeżuchą
- z pastą z wędzonym łososiem, oliwkami i ogórkiem
- z guacamole i suszonym pomidorem
- TYMBALIKI DROBIOWE (5ZŁ/SZT)
- PIECZARKI FASZEROWANE (z możliwością zapieczenia) 4zł/szt
- SAŁATKA BROKUŁOWA Z JAJKIEM, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I SOSEM JOGUTOWYM – 14zł/100g.
- SAŁATKA ZIEMNIACZANO ŚLEDZIOWA Z PIECZONYM BURAKIEM, JAJKIEM I PIECZARKAMI – 14zł/100g
- TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA – 15 zł/100 g.
- FILET Z ŁOSOSIA W GALARECIE -18 zł/100g.
- ROLADA SZPINAKOWA Z KREMEM ŚMIETANOWYM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM – 16 zł/100g.
- ŚLEDŹ TRADYCYJNY PO STAROPOLSKU Z CEBULKĄ – 8 zł/100g.
- ŚLEDŹ POD PIERZYNKĄ Z JAJKIEM I BURACZKAMI – 12 ZŁ/100g.
- PASZTET MIESZANY PIECZONY – 45zł/kg
- PASZTET RYBNY – 70złkg
- SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKĄ – 45 zł/kg
- BALERON Z KARKÓWKI NA PARZE – 40 zł/kg
***
DANIA NA CIEPŁO
(niektóre również z możliwością zapieczenia w domu)
- ŻUR Z JAJKIEM I BIAŁĄ KIEŁBASĄ – 22zł/1l.
- PIERŚ Z KACZKI Z MUSEM ŻURAWINOWYM – 90zł/kg
- NOGA Z KACZKI Z JABŁKIEM I ŻURAWINĄ – 19zł/szt.
- ZRAZIK Z KARKÓWKI/WOŁOWY W SOSIE – 11zł-16zł/szt
- MARYNOWANA KARKÓWKA PIECZONA W ZUPIE CEBULOWEJ – 350zł/kg.
- SANDACZ W SOSIE KURKOWYM – 70zł/kg
- BIAŁA KIEŁBASKA Z CEBULKĄ I TYMIANKIEM W PIWIE – 9zł/100g.
- KOPYTKA -8 zł/150g.
- ZIEMNIACZKI W ZIOŁACH DO ZAPIEKANIA – 8 zł/150g.
MAJONEZ DOMOWY WŁASNEJ PRODUKCJI – 12zł/250g
CHRZAN TARTY -12 zł/150g
ĆWIKŁA Z CHRZANEM – 14 zł/250g.
***
CIASTA WIELKANOCNE
- mazurek z orzechami włoskimi*
- sernik rosa*
- ciasto kruche z owocami, pianką i kruszonką*
- 3bit*
- czekoladowe z kajmakiem i słonecznikiem*
- chałwowiec*
- rogaliki z marmoladą i cukrem pudrem*
- ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego*
- leśny mech
- princessa
45 zł/kg – ciasta wypiekane w blaszkach 36/25 cm i sprzedawane w porcjach 100% lub 50% blaszki