START
MENU
MENU LOKALU
CATERING
ALERGENY
KONTAKT
TELEFON: +48 604 154 840
LOKAL: Olsztyn, al. Piłsudskiego 32 (Budynek BPS)
START
MENU
MENU LOKALU
CATERING
ALERGENY
KONTAKT
Dom weselny - U Jakuba
OFERTA CATERING
DANIA SERWOWANE NA CIEPŁO:
ZUPY
rosół (tradycyjny/z kluseczkami/z kołdunami)
flaczki
strogonoff
gulaszowa
żur z jajkiem i kiełbaska
barszcz czerwony
zupa rybna
pomidorowa włoska
borowikowa (z grzanką lub łazankami)
zupa z pora z kuleczkami mięsnymi
zupa krem (z dyni/z pieczarek/pomidorowo-paprykowy z ciecierzycą)
zupa tajska z mleczkiem kokosowym
chłodnik(litewski, ogórkowy, z bazylią)
oraz wiele innych
DANIA GŁÓWNE
zrazik wołowy/wieprzowy w sosie
polędwiczki wieprzowe (w sosie blue lazur/w sosie kurkowym)
golonki pieczone (w kapuście/w piwie)
karczek (zapiekany z cebulą i serem/w zupie cebulowej/pieczony z sosem pieczeniowym)
noga z kaczki w pomarańczach
pierś z kaczki w sosie żurawinowym
kotlet devolei
roladka drobiowa smażona w panierce (ze szpinakiem./z suszonym pomidorem)
polędwiczka drobiowa soute (z sosem śmietankowym/kurkowym)
roladka drobiowa z udźca z marchewka i porem
szaszłyk (tradycyjny/drobiowy BBQ)
ryba na bukiecie warzyw z sosem jogurtowo-czosnkowym zapiekana z serem
ryba z sosem chrzanowym
DANIA GARMAŻERYJNE
pierogi (ruskie, z mięsem, ze szpinakiem, z kaszą i wątróbką, ze szczupakiem, z kaczką)
krokiety (z pieczarką, z mięsem, z kapustą i grzybami)
placki ziemniaczane (z deepem jogurtowym z łosiem i czosnkiem/z boczkiem i cebulką)
kartacze z mięsem
koptka/kluski sląskie/pieczone ziemniaczki/
CIASTA I DESERY:
szarlotka
sernik rosa
kakowe z kajmakiem i prażonym słonecznikiem
kruche z owocami pianką i kruszonką
3bit
rafaello
chałwowiec
łabędzi puch
deser tiramisu
deser leśny mech
deser
ZIMNE DANIA I PRZEKĄSKI:
sałatki (grecka/kalifornijska/z łososiem wędzonym/caprese/nicejska)
przystawki (tartinki,kruche korpusiki, bruchetta, koreczki, sakiewki francuskie)
patera serów/wędlin
tatar wołowy/z łosia/śledziowy
tymbaliki drobiowe
łódeczki z ogórka z twarożkiem i łosiem
pasztet pieczony
nugetsy z dipem czosnkowym
terrina (szpinakowa z łososiem/buraczkowa ze śledziem)
śliwka suszona w boczku/fasolka szparagowa w boczku
korecki antipasti/koreczki bbq
DODATKOWO:
bufet kawowy
fontanna czekoladowa
fontanna do napoi
fotobudka
wyroby z wędzarni (mięsa i sery)
słoiki (ryby/mięsa)
Leave a Reply
Cancel Reply
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
Δ