telephone

Nasza firma świadczy kompleksowe usługi gastronomiczne. Z pełnym zaangażowaniem realizujemy zamówienia indywidualne jak i grupowe. Naszym klientom zapewniamy profesjonalną obsługę wszelkich imprez. Oferujemy Państwu fachową obsługę oraz zróżnicowane menu. Każde zamówienie realizowane jest indywidualnie z myślą o charakterze i okolicznością imprezy, upodobaniach kulinarnych, a także przewidzianym budżecie.

  • ZUPY

    – rosół,
    – flaczki,
    – pomidorowa włoska,
    – barszcz ukraiński,
    – krem z pieczarek z łazankami,
    – krem z groszku zielonego z grzankami,
    – żurek z białą kiełbasą i jajkiem,

    – krem z pora z mięsem mielonym,
    – cebulowa z groszkiem ptysiowym,
    – gulaszowa,
    – szpinakowa z penne,
    – rybna,
    – chłodnik (litewski, ogórkowy, z bazylią)

  • DANIA GŁÓWNE

    – boeuf strogonow z polędwicy wołowej,
    – zraz wołowy,
    – polędwiczki wieprzowe w sosie blue lazur,
    – polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym,
    – golonka pieczona w kapuście/piwie,
    – żeberka pieczone,
    – sznycel wiedeński,
    – karczek po królewsku,
    – sakiewka schabowa faszerowana,
    – pieczeń karkowa z serem i ananasem,
    – zraz wieprzowy w sosie,
    – kotlet grecki,
    – zraz drobiowy ze szpinakiem,
    – devolei,

    – polędwiczki drobiowe w sosie meksykańskim/beszamelowym,
    – roladka z kurczaka z porem marchewką i serem,
    – kotlet paryski,
    – zraz drobiowy z mozarellą i suszonymi pomidorami,
    – pierś po włosku,
    – szaszłyk drobiowy/drobiowo-wieprzowy,
    – filet saute w sosie brzoskwiniowym,
    – eskalop z indyka,
    – filet z miruny zapiekany z warzywami,
    – filet z miruny w sosie śmietanowo-chrzanowym,
    – morszczuk zapiekany ze szpinakiem,
    – karp pieczony z pieczarkami

  • DANIA GARMAŻERYJNE

    – tymbaliki drobiowe,
    – pierogi z: mięsem wieprz, wątróbką drobiową i kaszą, szpinakiem, ruskie, soczewicą, kapustą i grzybami, owocami (jagody, truskawki),
    – krokiety z: pieczarkami, mięsem, serem feta i szpinakiem, naleśniki z serem, naleśniki z owocami
  • SAŁATKI

    – grecka,
    – kalifornijska,
    – wiejska,
    – z kiełkami i granatem,
    – brokułowa z wędzonym łososiem,
    – tortellini,
    – a’la gyros,
    – urodzinowa,
    – nicejska.
  • ZIMNY BUFET

    -tartinki, kanapki, kruche korpusiki: ozdobne z bagietki/dekorowane (sałata, wędlina, sery, łosoś, pasty, makrela, warzywa)
    – koreczki bankietowe (cammembert z winogronami, pomidorki otajlowe z mozarellą, z tortilli, boczek wędzony ze śliwką/wątróbką/fasolką szparagową, śledziowe)
    – sakiewki z ciasta francuskiego
    – jajka faszerowane
    – pieczarki faszerowane
    – półmisek serów
    – półmisek wędlin
    – tatar z łososia
    – tatar wołowy
    – łódeczki ze świeżego ogórka z twarożkiem/łososiem
    – pasztet z żurawiną
    – rolada z łososia ze szpinakiem
  • CIASTA I DESERY

    – sernik wiedeński,
    – szarlotka,
    – karpatka,
    – ponczówka,
    – rogaliki kruche z nadzieniem,
    – muffinki,
    – pianka waniliowa z galaretką i owocami,
    – szaszłyk ze świeżych owoców,
    – koktail owocowy,
    – półmisek owoców

Obsługujemy szereg imprez na terenie Olsztyna oraz w okolicach, m. in,:
– przyjęcia firmowe
– szkolenia, konferencje,
– bankiety okolicznościowe,
– przerwy kawowe,
– lunche firmowe,
– grille,
oraz wiele innych.
Serdecznie zapraszamy do współpracy.