Nasza firma świadczy kompleksowe usługi gastronomiczne. Z pełnym zaangażowaniem realizujemy zamówienia indywidualne jak i grupowe. Naszym klientom zapewniamy profesjonalną obsługę wszelkich imprez. Oferujemy Państwu fachową obsługę oraz zróżnicowane menu. Każde zamówienie realizowane jest indywidualnie z myślą o charakterze i okolicznością imprezy, upodobaniach kulinarnych, a także przewidzianym budżecie.
-
ZUPY
– rosół,
– flaczki,
– pomidorowa włoska,
– barszcz ukraiński,
– krem z pieczarek z łazankami,
– krem z groszku zielonego z grzankami,
– żurek z białą kiełbasą i jajkiem,– krem z pora z mięsem mielonym,
– cebulowa z groszkiem ptysiowym,
– gulaszowa,
– szpinakowa z penne,
– rybna,
– chłodnik (litewski, ogórkowy, z bazylią) -
DANIA GŁÓWNE
– boeuf strogonow z polędwicy wołowej,
– zraz wołowy,
– polędwiczki wieprzowe w sosie blue lazur,
– polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym,
– golonka pieczona w kapuście/piwie,
– żeberka pieczone,
– sznycel wiedeński,
– karczek po królewsku,
– sakiewka schabowa faszerowana,
– pieczeń karkowa z serem i ananasem,
– zraz wieprzowy w sosie,
– kotlet grecki,
– zraz drobiowy ze szpinakiem,
– devolei,– polędwiczki drobiowe w sosie meksykańskim/beszamelowym,
– roladka z kurczaka z porem marchewką i serem,
– kotlet paryski,
– zraz drobiowy z mozarellą i suszonymi pomidorami,
– pierś po włosku,
– szaszłyk drobiowy/drobiowo-wieprzowy,
– filet saute w sosie brzoskwiniowym,
– eskalop z indyka,
– filet z miruny zapiekany z warzywami,
– filet z miruny w sosie śmietanowo-chrzanowym,
– morszczuk zapiekany ze szpinakiem,
– karp pieczony z pieczarkami -
DANIA GARMAŻERYJNE
– tymbaliki drobiowe,
– pierogi z: mięsem wieprz, wątróbką drobiową i kaszą, szpinakiem, ruskie, soczewicą, kapustą i grzybami, owocami (jagody, truskawki),
– krokiety z: pieczarkami, mięsem, serem feta i szpinakiem, naleśniki z serem, naleśniki z owocami -
SAŁATKI
– grecka,
– kalifornijska,
– wiejska,
– z kiełkami i granatem,
– brokułowa z wędzonym łososiem,
– tortellini,
– a’la gyros,
– urodzinowa,
– nicejska. -
ZIMNY BUFET
-tartinki, kanapki, kruche korpusiki: ozdobne z bagietki/dekorowane (sałata, wędlina, sery, łosoś, pasty, makrela, warzywa)
– koreczki bankietowe (cammembert z winogronami, pomidorki otajlowe z mozarellą, z tortilli, boczek wędzony ze śliwką/wątróbką/fasolką szparagową, śledziowe)
– sakiewki z ciasta francuskiego
– jajka faszerowane
– pieczarki faszerowane
– półmisek serów
– półmisek wędlin
– tatar z łososia
– tatar wołowy
– łódeczki ze świeżego ogórka z twarożkiem/łososiem
– pasztet z żurawiną
– rolada z łososia ze szpinakiem -
CIASTA I DESERY
– sernik wiedeński,
– szarlotka,
– karpatka,
– ponczówka,
– rogaliki kruche z nadzieniem,
– muffinki,
– pianka waniliowa z galaretką i owocami,
– szaszłyk ze świeżych owoców,
– koktail owocowy,
– półmisek owoców
Obsługujemy szereg imprez na terenie Olsztyna oraz w okolicach, m. in,:
– przyjęcia firmowe
– szkolenia, konferencje,
– bankiety okolicznościowe,
– przerwy kawowe,
– lunche firmowe,
– grille,
oraz wiele innych.
Serdecznie zapraszamy do współpracy.